|

Vom avea prima clinica de recuperare a pacientilor cu cancer

Romania va avea din 2013 pentru prima data o clinica de recuperarea a pacientilor cu cancer, care va fi construita pe Valea Nerei, unde bolnavii vor fi invatati cum sa lupte cu toate armele impotriva cancerului, a declarat joi directorul executiv al Fundatiei “Sfanta Irina”, dr. Pavel Chirila, citat de Mediafax.

Centrul pentru Recuperare Oncologica va fi ridicat in Valea Nerei, in Judetul Caras Severin, de catre Fundatia Sfanta Irina. Unitatea fa fi de tip sanatoriu si va avea o capacitate de 42 de paturi.

Centrul de tratament este realizat prin POSCCE Axa Prioritara 2, iar lucrarile vor fi demarate in Martie 2012, termenul de finalizare fiind estimat a fi August 2013.

“Bolnavul de cancer schimba total stilul de viata, iar de aceea va avea nevoie de un psihoterapeut. Trebuie alungata teama de moarte care ii face depresivi si din cauza careia nu pot privi spre viitor. Apoi, este vorba despre igiena alimentatiei, a trupului, a somnului si a muncii. Bolnavilor din Romania li se cuvin un alt statut si ingrijiri la fel ca orice bolnav din tarile occidentale. Din 2013 ei vor avea ingrijirile cele mai bune la noi, in Romania”, a mai adaugat medicul Pavel Chirila.

Comments are closed

Recently Commented