|

Viata pentru un suferind de cancer pulmonar

Supravietuirea in cazulĀ  cancerului pulmonar inseamna mai mult decat a invinge in fata bolii fizice. Exista incarcaturi emotionale si mentale imense care vin o data cu aceasta teribila boala. Trebuie sa inveti sa traiesti cu boala in organism si cu tratamentele care sunt necesare precum si cu vizitele medicale. Toate acestea sunt cruciale supravietuirii.

Tratamentele pentru cancer pulmonar sunt foarte dure pentru organismul uman. Operatia poate indeparta o tumoare insa poate inlatura parti intregi de plaman care ar fi trebuit sa functioneze in conditii normale. Dupa ce supravietuiesti acestei boli, trebuie sa inveti din nou sa supravietuiesti asa cum esti dupa operatie si tratamente. Este posibil ca organismul tau sa functioneze diferit din cauza operatiei. Chimioterapia si radioterapia pot avea deasemenea efecte secundare in starea generala de sanatate a pacientului.

Multi pacienti infrunta adevarate procese de constiinta dupa ce privesc vestea ca sufera de cancer pulmonar si ca au nevoie de tratament pentru a lupta cu el. Multi traiesc cu teama ca boala va reveni dupa ce ei o trateaza. Altii nu pot suporta felul in care cancerul pulmonar nu le mai da voie sa isi traiasca viata ca inainte. Multi experimenteaza sentimentul de izolare daca inteleg ca cei pe care ii iubesc nu ii sprijina si nu le inteleg boala.

Sentimente negative rasarind din vestea ca suferi de aceasta boala nu sunt deloc suprinzatoare. Daca supravietuiesti acestei boli si poti trece peste diagnostic, tratament si recuperare esti un om demn de luat ca exemplu de catre altii. Cei ce se lupta sa supravietuiasca cu cancerul pulmonar se simt nerabdatori si deprimati din cauza bolii. Nu este ceva neobisnuit nici sa fi manios sau sa simti ca iti este frica.

Infruntarea acestor emotii este parte din marea incercare a infruntarii acestei boli. Primul pas este faptul ca trebuie sa recunosti ca boala este acolo si nu trebuie sa o negi. Trebuie sa realizezi ca aceste sentimente sunt normale si te pot chiar ajuta.

Furia poate fi una dintre emotiile ce te coplesesc atunci. Multi cred ca aceasta furie te motiveaza si te ajuta sa treci mai departe peste crudul diagnostic. Cei ce nu cred ca furia este constructiva este probabil sa aiba nevoie de terapie cu un psiholog care ii va ajuta sa treaca peste aceasta teribila boala si tot ceea ce implica ea.

Opusul furiei sunt depresiile prin care unii dintre pacienti trec atunci cand lupta pentru viata lor. Acestia vor gasi activitatile pe care le intreprindeau pana atunci drept plictisitoare si nemotivante. Depresiile sunt intr-adevar distructive. Un pacient care a reusit sa supravietuiasca cancerului pulmonar dar care acum este deprimat au nevoie de ajutorul celor dragi.

In ciuda tuturor acestor sentimente, pacientii care supravietuiesc cancerului pulmonar isi pot continua viata impacati cu sine. Mancand o dieta sanatoasa vei imbunatati cu mult starea generala a sanatatii tale. Sportul ajuta organismul foarte mult deasemenea.

Comments are closed

Recently Commented