|

Tratarea cancerului cu ajutorul plantei Anamu

Anamu este o planta gasita in padurile tropicale ale Amazonului si in unele zone tropicale din Caraibe si America de Sud. Anamu poate creste pana la un metru inaltime si are frunze de un verde inchis cu tepi mari. Intre acesti tepi se gasesc aliniate flori albe. Inhalarea radacinilor strivite ale acestei plante se spune ca ar vindeca sinuzita, iar infuzia din frunzele plantei poate vindeca gripa. Frunzele sunt folosite si ca analgezice pentru artrita, rani deschise si dureri de cap. Experimentele clinice au confirmat ca anamu poate fi folosita ca leac pentru artrita datorita capacitatilor antiinflamatorii ale plantei.

Alte studii au aratat ca planta are variate proprietati terapeutice care includ proprietati anti-canceroase valabile pentru multe tipuri de cancer. In timpul unui experiment, etanolul extras din anamu a demonstrat a avea capacitatea de a ingreuna mutatia celulelor leucemice si a altor tipuri de celule canceroase. Alte substante din anamu s-a descoperit ca au proprietati citotoxice, ceea ce inseamna ca pe langa inhibarea cresterii tumorii, ele pot elimina celulele canceroase. Aceste descoperiri au incurajat cercetatorii sa ajunga la concluzia ca planta anamu poate fi folosita pentru a trata leucemia si limfoamele si poate fi un inhibitor al cancerului de san.

Mai mult, extractele de anamu sunt capabile sa distruga celulele canceroase in fazele incipiente ale cancerului de ficat. Un studiu separat a aratat ca sulful din planta distruge celulele canceroase din creier. Pe langa proprietatile antiinflamatorii si anticanceroase, anamu este si antimicrobian si antibacterian, fiind eficient in cazul unor patogeni precum E.coli si Stafilococul. Planta previne cresterea lui Mycobacterium tuberculosis si Shigella. Dupa obisnuitele tratamente impotriva cancerului, pacientii devin mai vulnerabili, fiind expusi mai usor diverselor boli.

Anamu nu ajuta doar la vindecarea cancerului si la prevenirea recidivelor, ci si la intarirea si protectia organismului in timpul convalescentei. Planta nu are efecte negative daca este luata concomitent cu alte medicamente. Totusi, unele teste au aratat ca anamu poate cauza contractii unterine care duc la avort la mamifere, si prin urmare pot avea efecte negative asupra femeilor insarcinate.

In afara de acest aspect, nu s-au observat urmari negative ale tratamentului cu anamu. Sunt cateva studii conform carora extractele de radacina de anamu cauzeaza tumori ale encefalului la mamifere, dar acestea au fost contrazise de alte studii mai amanuntite. Avand atatea beneficii, nu este de mirare faptul ca anamu este una din cele mai utilizate plante.

In zilele noastre, diferite tari folosesc deja aceasta planta in scopuri diverse. In mod traditional, tratamentul pe baza de anamu se prepara prin infuzarea plantei uscate in apa. Jumatatea de cana de infuzie trebuie consumata zilnic. Pe langa modul obisnuit de pregatire, anamu se gaseste acum sub forma de tablete.

In diverse tari, retetele medicale pentru bolnavii de cancer includ deja suplimente pe baza de anamu. Capsulele sunt vandute la scara larga in lumea intreaga. Aceste capsule sau tablete se iau de doua ori pe zi sau mai des, in functie de sfatul medicului sau de recomandarea produsului.

Comments are closed

Recently Commented