|

Tratamente alternative pentru cancer

Sunt multe variante de tratamente alternative pentru cancer. Toate acestea au rolul de a reduce sau de a inlesni controlul asupra cancerului si de contribui la o buna conditie fizica a pacientului. Cancerul afecteaza corpul si poate cauza anxietate, oboseala, greata, voma, durere cronica, probleme cu somnul si stres. In cele ce urmeaza, iti voi prezenta un ghid referitor la tratamentele alternative pentru cancer care te pot ajuta sa faci fata maladiei.  Aceste tratamentele nu te vor vindeca de cancerul in sine.

Anxietatea legata de cancer poate fi reduse prin metode care includ hipnoza, terapia prin masaj, meditatia si tehnici de relaxare.

Oboseala este rezultatul cresterii cantitatii de acid lactic in corp. Tratamentele alternative pot include exercitii fizice, terapia prin masaj, tehnici de relaxare, acupunctura  si yoga.

Greata si voma pot fi cauzate fie de cancerul in sine, fie de tratamentele obisnuite pentru cancer. Printre tratamentele alternative ale acestor simptome se numara si acupunctura, aromaterapie, hipnoza si terapie muzicala.

Durerea cronica este rezultatul impactului cancerului asupra corpului. Ca tratamente alternative sunt aromaterapia, acupunctura, hipnoza, biofeedbackul, terapie prin masaj si terapie prin muzica.

Problemele legate de somn sunt cauzate de cancer si de impactul tratamentelor obisnuite. Tratamentele alternative pot include exercitii fizice, tehnici de relaxare, tai chi si yoga.

Stresul asociat  cancerului poate fi tratat utilizand tratamente alternative, precum aromaterapie, sport, hipnoza, terapie prin masaj, meditatie, tai chi si yoga.

In continuare, iti voi oferi informati despre tehnicile de tratament alternativ,astfel incat  sa ai o perspectiva mai clara asupra acestora.

Acupunctura presupune folosirea unor ace care sunt inserate in anumite parti ale corpului pentru a atenua impactul cancerului asupra organismului. Aceasta tehnica nu este insa recomandata persoanelor hipotensive sau celor care au probleme cu diabetul.

Aromaterapia foloseste uleiuri parfumate pentru a oferi relaxare. Aceste uleiuri pot fi adaugate in apa de baie sau pot fi aplicate in timpul terapiei prin masaj.

Biofeedbackul utilizeaza dispozitive electrice care relaxeaza pacientii care au problemele legate de cancer.

Exercitiile fizice sunt recomandate in majoritatea cazurilor pentru mentinerea unui corp sanatos, care sa inlesneasca controlul asupra cancerului.

Hipnoza foloseste mesaje subliminale pentru a te ajuta sa inveti cum sa iti controlezi corpul astfel incat sa te ajute sa tii cancerul sub control.

Terapia prin masaj poate ameliora multe probleme asociate cancerului. E nevoie de precautie in cazul pacientilorin stadii finale. Masajul poate avea ca rezultat aparitia de vanatai sau de sangerari interne.

Meditatia implica concentrarea asupra gandurilor pozitive pentru ca astfel problemele ridicate de cancer sa fie mai usor tinute sub control.

Terapia prin muzica presupune auditii muzicale, cantatul fie doar vocal fie la instrumente muzicale variate.

Tehnicile de relaxare fac apel la vizualizare si la strategii de relaxare musculara care sa tina sub control efectele cancerului.

Tai Chi foloseste miscari lente si respiratii profunde care imbunatatesc controlul asupra efectelor secundare ale cancerului.

Yoga implica respiratii profunde si miscari de tip lente care ajuta pacientul sa se relaxeze si sa faca fata impactului cancerului.

La fel ca in cazul celorlalte tratamente alternative pentru cancer, este indicat sa consulti medicul care se ocupa de cazul tau si sa obtii cat mai multe informatii pentru a te asigura ca modul tau de abordare a tratamentului este potrivit pentru tipul si stadiul cancerului de care suferi.

Comments are closed

Recently Commented