|

Simptomele cancerului la stomac

In majoritatea cazurilor, cancerul de stomac nu prezinta simptome in stadiile incipiente sau, in cel mai fericit caz, acestea pot fi vagi, respectiv nespecifice – pierderea in greutate, greturi, etc. De asemenea, nu exista un simptom unic care sa te faca sa realizezi ca esti bolnav de asa ceva. Evaluarea suplimentara si testele sunt strict necesare pentru un diagnostic. Simptomele variaza si depind de cat de avansat este tipul de boala si, implicit, de tipul de cancer pe care il ai. Simptome precum dureri de stomac trebuiesc imediat clarificate printr-o vizita la medic.

Sangele in scaun este, iarasi, un simptom de cancer la stomac. In momentul in care vezi sange pe vasul de toaleta, semnalul de alarma a fost tras. Nu intrati in panica, insa. Hemoroizii si fisurile anale pot cauza aceleasi urmari. Acesta nu este intotdeauna vizibil cu ochiul liber, un alt aspect pe care trebuie sa il iei in seama.

Durerea abdominabila este una dintre cele mai frecvente simptome intalnite in cadrul cancerului la stomac si necesita asistenta medicala imediata. Acestea pot varia de la usor disconfort pana la unul sever (dureri persistente). Zona abdomenului este cea vizata. Alte tipuri de cancer ce pot cauza in mod direct durerile abdominale: cancerul pancreatic, cancerul la ficat, cancerul canalului biliar, respectiv vezica biliara.

Greata persistenta si varsaturile sunt alte doua elemente demne de luat in seama; pot indica o problema grava de sanatate si pot provoca  daune mucoasei esofagului. Lipsa poftei de mancare poate fi un simptom vag, dar nu si pierderea in greutate, care se realizeaza fara ca tu sa iti doresti acest lucru. Atentie mare si la balonarea abdominala, care poate pregati terenul bolii mileniului. Indigestia si arsurile sunt, din nou, strans legate de cancerul de stomac. Incercati pe cat posibil sa inregistrati cum se cuvine si modificarile din cadrul traficului intestinal, deoarece pot constitui adeseori un simptom pentru ceva mai grav.

 Foto: FreeDigitalPhotos.net

Comments are closed

Recently Commented