|

Simptomele cancerului la gat

Cancerul de gat este un tip de cancer care se dezvolta in faringe, laringe si alte structuri ale gatului. Simptomele sunt strans legate de localizarea tumorii; tumorile care se dezvolta in faringe sunt mentionate sub numele de cancer faringian, in timp ce tumorile din laringe sunt referite ca si cancer laringian. Prin urmare, cancerul de gat cuprinde diferite tipuri de cancer ce pot afecta in mod direct gatul. De vreme ce simptomele pot varia in functie de localizarea tumorii si de tip, ar trebui sa fiti mai atenti vizavi de tusea persistenta, dificultatea la inghitire, raguseala persistenta, durerea de gat, nodul in gat, schimbari in sunetul vocii dumneavoastra si sunete anormale de respiratie.

Daca experimentati unul dintre aceste simptome timp de doua saptamani sau mai mult, un consult la medic este total indicat. Intr-o alta ordine de idei, simptomele acestui tip de cancer sunt vagi, ceea ce inseamna, de asemenea, ca pot trage alarma altor boli, majoritatea dintre ele fiind mai putin severe decat subiectul atacat in acest articol. O intarziere ar putea face diferenta dintre detectarea cancerului intr-o faza incipienta sau, dimpotriva, intr-o faza destul de tarzie, moment in care nu se vor mai putea face prea multe lucruri.

Simptomele cancerului de gat pot veni si pleca oricand doresc ele. Atunci cand ne referim la persistenta lor, nu vorbim si despre constanta. Indiferent daca simptomele sunt constante sau neregulate, trebuie sa va faceti o programare la medicul dumnevoastra, pentru a exclude inca din start unele boli atat de grave precum cancerul. Medicul va efectua un examen fizic de rutina; daca e de parere ca sunteti pasibil de aceasta boala, veti fi indrumat la un otolaringolog (specialist ORL), care va va recomanda o laringoscopie. Aceasta biopsie fie confirma prezenta cancerului, fie exclude aceasta posibilitate. Nu exista nicio cale de mijloc.

Image: sixninepixels / FreeDigitalPhotos.net

Comments are closed

Recently Commented