|

Simptome ale cancerului cerebral la copii

Simptomele de tumori cerebrale pot varia foarte mult in functie de urmatorii doi factori: localizarea tumorii respective si dimensiunea sa. Creierul este un organ extrem de delicat si complex, tocmai de aceea o tumora cat de mica poate afecta foarte mult organismul. Severitatea unui simptom, insa, nu da si o perspectiva elocventa vizavi de marimea tumorii. Cu alte cuvinte, dimensiunea unei tumori nu este dependenta in mod direct de intensitatea durerii. Acestea, in schimb, pot fi maligne (canceroase) sa benigne (necanceroase). O tumora cerebrala maligna prezenta in organismul unui copil poate fi trecut ca un eveniment rar. In afara de leucemie si limfom, cancerul cerebral este una dintre cele mai intalnite boli maligne ale copilariei.

Durerile de cap sunt simptome comune ale unei tumori cerebrale. Durerile cronice nu trebuiesc trecute cu vederea mult prea usor. Acestea pot deveni si mai intense pe parcursul dezvoltarii tumorii, medicamente precum ibuprofenul neavand niciun efect. Situatia devine mult mai clara in momentul in care durerile intervin atunci cand stranuti; durerile de cap vin, de cele mai multe ori, la pachet cu alte simptome.

Una dintre acestea simptome – convulsiile! Desi sunt susceptibile de a fi legate de cu o totul alta boala, nu mai putin de jumatate din persoanele cu tumori cerebrale au avut parte de acest simptom. Miscarile spasmodice si pierderea constientei reprezinta adevarate probleme, semne ale unor atacuri de apoplexie sau indicii care ar putea sa va conduca la o concluzie mult mai trista.

Starile continue de oboseala si cresterea portiei de somn ar putea constitui, din nou, simptome ale prezentei unei tumori cerebrale. Copilul tau poate experimenta, printre altele, si un declin cognitiv (probleme de concentrare, pierderea temporara a memoriei – motive sufient de intemeiate pentru o vizita la medicul pediatru). Alte simptome: schimbarile de personalitate, modificari in vorbire sau de ordin fizic, cum ar fi pierderea echilibrului si inmultirea situatiilor in care a devenit brusc “neindemanatic”. 

Foto: FreeDigitalPhotos.net

Comments are closed

Recently Commented