|

Sangerari anormale, un posibil simptom al cancerului

Printre cele mai frecvente simptome cu care se confrunta femeile diagnosticate (sau inca nu) cu cancer vaginal se numara si sangerarile vaginale anormale. Este foarte important sa stii ca aceste anomalii pot fi rezultatul unor afectiuni benigne, motiv pentru care un consult suplimentar nu strica. Si asta intr-un mod cat se poate de rapid! Conexiunile care se fac intre acest simptom (sangerari vaginale anormale) si bolile posibile sunt urmatoarele: cancer de col uterin, cancer uterin, respectiv cancer ovarian.

Situatiile in care sangerarea vaginala poate fi incadrata deasupra limitelor normalului sunt urmatoarele:

Menstruatiile care tin mai mult decat in mod normal. In cazul in care se intampla acest lucru in cel putin doua luni consecutive, medicul ginecolog ar trebui informat in legatura cu situatia in care te afli. Cancerul uterin si cel endometrial provoaca astfel de sangerari in majoritatea cazurilor. Medicul trebuie sa fie pus in tema cu schimbarile care au loc in organismul tau!

Sangerari intre menstruatii. Orice sangerare care are loc in afara unui ciclu menstrual nu se recomanda ca fiind din sferele normalului.  Medicul va evalua situatia si iti va oferi raspunsuri concludente, chiar si cu pretul unor teste suplimentare care sa iti raspunda la intrebarea “Am sau nu am cancer ginecologic?”.

Sangerarea dupa sex este un simptom specific cancerului de col uterin, dar si a celui vaginal. Acest tip de sangerare vaginala, la fel ca si in cazul celorlalte, ar trebui sa faca parte din fisa ta medicala. Intalnim, bineinteles, si alte cauze ale acestor sangerari vaginale anormale, cum ar fi: fibroame uterine, utilizarea anticonceptionalelor orale, cervicita, poli si alte cateva. Acesta este unul dintre motivele pentru care nu trebuie sa trageti concluzii pripite inca din primul moment cand experimentati sangerari vaginale anormale. Periodicitatea consultului medical constituie un aspect important din viata oricarui pacient.

Foto: FreeDigitalPhotos.net

Comments are closed

Recently Commented