|

Renuntarea la fumat

Se stie faptul ca nu este deloc usor sa se renunte la fumat. Nicotina si gudronul se infiltreaza atat de bine in organismul uman, incat aproape de devin parte din noi. Dependenta de tutun se poate asocia cu dependenta de alcool sau chiar de narcotice.

Tocmai de asta, multi dintre cei ce renunta la fumat intampina probleme majore, atat din punct de vedere al organismului, cat si din punct de vedere al comportamentului. Exista insa, si acei indivizi ce nu reusesc deloc sa se lase de fumat. Despre ei, nu are rost sa dicutam. Renuntarea la fumat presupune vointa si caracter.

De aceea, pentru ca renuntarea la fumat sa fie eficienta, este imperios necesar sa inlaturam orice ne-ar putea aduce aminte de fumat, cum ar fi scrumierele din casa, brichetele de prin genti cat si sa spalam hainele si sa odorizam casa, astfel incat mirosul de tutun sa nu mai persiste. Toate acestea folosite in paralel cu un tratament medicamentos va duce la rezultate remarcabile.

Tratamente cunoscute ca fiind eficiente:

  • -inlocuirea nicotinei si a bupropiunului cu aditivi.
  • -participarea la sedinte de grup ce au ca scop vindecarea mentala si dependenta. Asociatiile anti-fumat se pot dovedi a fi extrem de eficiente.

Este bine de stiut ca nu se va reusi din prima. Astfel, renuntarea repetata la fumat poate duce, in cele din urma la efectele dorite. Nu trebuie sa ne impacientam daca nu vom reusi din prima, avand in vedere ca nicotina are darul de a ni se infiltra in sistem asa cum se infiltreaza o boala canceroasa.

Efecte secundare ale lasatului de fumat

Nu trebuie sa va sperie faptul ca in primele luni veti avea insomnii, veti fi extrem de irascibili si va va lipsi si puterea de concentrare. Trebuie doar sa aveti vointa necesara si sa luptati cu aceasta dependenta. Tocmai din acest motiv, cei ce aleg sa inceapa sa fumeze, ar trebui sa citeasca acest material.

Inainte sa va apucati de fumat, ganditi-va ca va veni vremea cand veti dori sa va lasati, iar atunci, veti trece prin tot felul de stari ce-ar lungi nota de plata la un psiholog.

Comments are closed

Recently Commented