|

Prevenirea cancerului in 7 pasi


1. Spuneti NU fumatului. Probabil nu e prima oara cand auziti acest lucru. Dar ganditi-va bine: Fumul de tigara contine cateva mii de compusi extrem de toxici pentru organism, din care cateva sute sunt cancerigeni. In plus, ii intoxicati si pe cei din jurul vostru, si, dupa cum bine stiti, fumatul pasiv este cel putin la fel de nociv.

2. Spuneti NU alcoolului. Alcoolul e benefic pentru organism atunci cand e consumat cu moderatie. Nu depasiti aceastalimita.

3. Eliminati din alimentatie, sau cel putin reduceti carnea rosie. Inlocuiti-o cu carne alba,  care deasemenea trebuie consumata moderat.

4. Adaugati in dieta zilnica o portie zdravana de fibre : consumati zilnic cat mai multe fructe si legume proaspete, ele va vor aduce aportul de fibre atat de necesare organismului.

5. Consumati 2-3 litri de apa. Organismul uman are in compozitie peste 90% H2O. E recomandata apa pura, de izvor, in detrimentul celei de la robinet, tratata cu diversi agenti chimici.

6. Incercati sa limitati aportul de sare. Sarea prezenta natural in alimente este mai mult decat suficienta dezvoltarii armonioase a organismului uman.

7. Faceti cat mai multa miscare. Persoanele active, potrivit unor studii isi  reduc considerabil sansele de a dezvolta tumori canceroase.

 

Comments are closed

Recently Commented