|

Operatia in cazul cancerului pulmonar

Diagnosticul de cancer pulmonar este cu siguranta inspaimantator mai ales pentru cei care au deja alte probleme cu sanatatea si care ii impiedica sa urmeze un tratament. Operatia in cazul cancerului pulmonar este o decizie care trebuie luata de comun acord impreuna cu doctorul tau. Aceasta solutie poate fi cea mai buna maniera de a combate chiar si cele mai agresive forme de cancer pulmonar. Operatia include adeseori chimioterapia inainte si dupa ce operatia are loc. In acest fel celulele canceroase vor fi indepartate in mai mare proportie. Operatia in sine se concetreaza mai mult pe taierea efectiva a zonei afectate.

In unele cazuri, pentru unii chirurgi este usor deoarece ei trebuie sa indeparteze numai o mica portiune din plamani. In alte cazuri intregul lob pulmonar este indepartat. In timp ce corpul nostru poate functiona si cu un singur plaman, aceasta operatie are un impact mare asupra modului in care respiram. Adeseori persoana devine dependenta de oxigenul pur de la butelie, chiar daca perioada de recuparare deja a trecut.

Din nefericire, nu toti pacientii se pot opera. In cazurile in care cancerul este intr-un stadiu mai avansat, tumorile nu mai pot fi operate deoarece s-au imprastiat pe portiuni mult prea mari. In aceste cazuri, intregul plaman trebuie scos sau trebuiesc administrate doze mari de radiatii. Rata de supravietuire dupa ce aceste proceduri au loc este mult mai mica decat operatiile care au loc in cazul cancerului pulmonar ce se afla intr-un stadiu mai putin avansat.

In alte cazuri, tumoarea nu poate fi indepartata complet din plamani fara sa fie afectat sistemul respirator. Alti pacienti pot avea probleme grave in timpul operatiei si unii dintre ei nici nu supravietuiesc acestei proceduri. Rata de mortalitate a pacientilor dupa aceste operatii este mica, mai mica de 5%. Aceasta rata nu include pacientii care au murit fara sa fie operati.

In majoritatea operatiilor de acest gen se indeparteaza numai o portiune din plaman si este numita lobectomie. Lobul plamanului este singurul tesut ce trebuie indepartat. In cazuri mai severe, segmentomia ia locul lobectomiei, ceea ce inseamna ca sunt indepartati mai multi lobi. Pneumonectomia este un altfel de operatie in cazul cancerului pulmonar in care se indeparteaza tot plamanul din cauza ca tumoarea este mult prea extinsa. Alte tipuri de operatie la plamani au locul in zona sistemului respirator. Acele cai sunt inlocuite de unele din materiale artificiale.

Comments are closed

Recently Commented