|

Noni, o planta anti-cancerigena

 

O echipa de cercetatori de la Universitatea din Hawaii a determinat puterea imunostimulenta a unui extract de noni, bogat in polizaharide. Experimentul s-a facut pe un lot de soareci carora le-au fost injectate celule canceroase. S-a urmarit actiunea extractului de noni asupra celulelor cancerasoase (sarcom 180). Rezultatele sunt incurajatoare: intre 25 pana la 45% dintre soarecii infectati s-au vindecat prin acest extract de noni.

Experienta arata ca Noni actioneaza prin cresterea activitatii acestor celule specializate in apararea organismului (celulele T si NK). Aceasta demonstreaza, de asemenea, sinergia buna intre extractele de noni si multe medicamente citostatice utilizate in mod obisnuit in chimioterapie (cisplatina, bleomicina, vincristina, 5-fluorouracil, etc ..). Actiune extractelor de noni este modulata de catre citostatice. Extractele de noni sunt, prin urmare, utilizate in combinatie cu alte medicamente antimitotice.

Acest studiu confirma rezultatele unui lucru similar al aceleasi echipe, publicat in 1992. Doctorul Neil Salomon a studiat si el actiunea plantei noni asupra celulelor canceroase, iar rezultatele au fost publicate in cartea “Noni si cancerul“.

Noni ofera o abordare terapeutica promitatoare pentru a sprijini lupta impotriva cancerului, in timp ce minimiza efectele adverse ale altor tratamente, cum ar fi chimioterapia.

Desi noni nu contine toate substantele cunoscute, care pot lupta impotriva cancerului, cercetare a demonstrat ca se poate stimula productia, activitatea si eficienta multor componente ale sistemului imunitar, care este cel mai direct implicat in lupta constanta pe care o duce corpul nostru impotriva cancerului. Un studiu de 1900 de utilizatori de Noni a aratat ca aproape doua treimi din pacientii cu cancer care-l folosesc au raportat o atenuare a simptomelor sau a efectele secundare cauzate de alte tratamente, cum ar fi chimioterapia.

Exista o cantitate imensa de date care indica faptul ca o atentie riguroasa acordata nutritiei, suplimentelor alimentare, exercitiilor fizice, tehnicilor de relaxare si altor tratamente pot juca un rol extrem de pozitiv in prevenirea cancerului. Noni, atunci cand este insotit de un stil de viata sanatos, poate ajuta foarte mult un pacient care sufera de cancer.

Multi romani asociaza Sucul de noni cu brandul Calivita, dar totusi sunt mult mai multe companii ce vand produse ce au la baza fructul noni. Sucul de noni poate fi cumparat din romania din magazinele Calivita sau de la distribuitori Calivita.

Nu strica sa testezi efectele terapeutice ale sucului de noni, mai ales pentru prevenirea cancerului, si dupa o cura de 3 luni poate vii sa ne expui experienta ta cu acest suc de noni de la Calivita.

Comments are closed

Recently Commented