|

Extractul de papaya, un aliat pretios in lupta contra cancerului

Actualmente exista mai multe tratamente disponibile pentru a ajuta bonlavii de cancer, cele traditionale dar si medicina alternativa bazata pe
tratamente naturiste, holistica, terapii naturiste.

Extractul de papaya a fost gasit eficient împotriva mai multor tipuri de cancer, cel putin in studii de laborator.

Echipa de cercetare condusa de Dr. Dang Nam de la Universitatea din Florida a publicat un studiu in Jurnalul de Etnofarmacologie, despre proprietatile delicioaselor fructe tropicale, antioxidante, digestive , intaritoare ale sistemului imunitar, eficiente in combaterea cancerului.

Extractul de frunze de papaya mareste producerea moleculelor semnal, denumite si citokine tip Th1. Acest lucru este foarte important deoarece o astfel de reglare a sistemului imunitar sporeste posibilitatea ca utilizarea plantei de papaya sa contribuie eficient la lupta sistemului imunitar si în combaterea cancerului. In plus, studiul promoveaza ideea ca papaya ar putea fi extrem de utila si în tratarea sau prevenirea altor probleme de sanatate precum inflamatiile sau bolile autoimune.

Extractul folosit in experimente a fost obtinut din frunze uscate de papaya si efectele au fost mai puternice atunci cand celulele au primit doze mai mari de infuzie din frunze de papaya. Cercetatorii au expus zece tipuri diferite de celule cancerigene la patru concentratii diferite ale extractului de frunze de papaya, iar la evaluarea rezultatelor dupa 24 de ore s-a observat ca papaya a reusit sa incetineasca procesul de crestere a tumorilor in toate cele zece culturi.

S-a constatat ca efectele anticancerigene ale fructului de papaya au fost mai puternice atunci când celulele canceroase au primit doze mai mari vis-a-vis de alte terapii naturiste folosite la combaterea cancerului, in plus, nu s-au constatat efecte toxice asupra celulelor normale.

Consumatorii extractului de fructe nu au acuzat toxicitate detectabila, fapt care atesta administrarea pe termen lung, a declarat profesorul de medicina, Dr. Nam Dang

Papaya este o noua descoperire in medicina naturista, cu adevarat promitatoare impotriva cancerului. Pe langa alte remedii naturale, care au demonstrat deja o forma de eficacitate in prevenirea si tratamentul complementar pentru cancer.

Comments are closed

Recently Commented