|

Diagnostic: Cancer, o a doua opinie este obligatorie

Atunci cand te confrunti cu un raspuns atat de grav din partea medicilor, care te-au diagnosticat cu cancer, si, in plus de asta, primesti si optiunile pe care le ai pentru a te face bine sau, in cel mai nefericit caz, sa iti prelungesti viata, nu este foarte usor sa treci peste aceste lucruri si sa cauti o farama de pozitivism in tot ceea ce ai de facut de acum inainte. Cu atat mai putin sa iti treaca prin minte sa beneficiezi si de o a doua opinie, corect?

In mod surprinzator, mai putin de o treime din pacientii diagnosticati cu cancer indraznesc sa faca acest pas. Lucru considerat o greseala, deoarece sunt foarte multe lucruri de gestionat in cadrul acestei boli, venite ca rezultatul acumularii altora, lucru despre care am vorbit si intr-unul din articolele precedente. De ce ai nevoie si de o alta parere?

In primul rand trebuie sa fii constient ca nu toate diagnosticele au nevoie de un al doilea aviz. Spre exemplu, in cazul diabetului zaharat, care presupune o serie de teste de sange, rezultatele sunt mai mult decat concludente, motiv pentru care o lucrul imputat mai devreme nu isi mai are locul.

In tabara cealalta gasim situatia in care medicul vine cu niste recomandari in care se vorbeste despre chimioterapie, interventii chirurgicale sau, de ce nu, cate o pilula pe zi pentru tot restul vietii (cazul bolilor cronice). In cazul de fata este vital sa faceti alegerea potrivita! O parere in plus nu a stricat niciodata, aceasta venind in multe cazuri si ca o dubla verificare pentru personalul medical care se ocupa de sanatatea dumneavoastra. In plus, veti avea parte si de acel sentiment de liniste, care survine momentului in care ati incercat tot ce va statea in puteri sa eliminati misterul problemelor de sanatate. Odata facut acest pas, nu va trebui sa faceti nimic altceva decat sa urmati intocmai tratamentul.
 

Foto: FreeDigitalPhotos.net

Comments are closed

Recently Commented