|

Cum putem preveni eficient cancerul

Din nefericire, cancerul ( neoplasmul malign sau malignant neoplasm, dupa denumirea stiintifica) are nenumarate forme si, fiind o boala extrem de grava , face o multime de oameni sa sufere, in intreaga lume.

Niciodata nu poti sti cand vei fi afectat, deoarece nu esista simptome specifice, in plus exista o multime de factori care ar putea declansa aceasta boala. De aceea, cu totii ar trebui sa adoptam un stil de viata sanatos si sa incercam sa prevenim aceasta boala.

Multi oameni cred ca a preveni cancerul este dificil, in realitate este foarte usor sa o facem. Tot ce trebuie sa facem este sa aruncam o privire asupra stilului nostru de viata si sa facem o serie de modificari minore. Aceste modificari nu sunt dificil de implementat sau neplacute.

Unul dintre cele mai usoare lucruri pe care trebuie sa le facem este sa adaugam mai multe fructe si legume in dieta zilnica. O alta actiune simpla (aparent), dar incredibil de importanta ar fi sa renuntam la obiceiul cel mai nociv posibil pentru organism: fumatul.

Pastrati in minte ca sunteti singurul care poate preveni calvarul de a lupta impotriva cancerului. De asemenea, nu este de neglijat istoricul familial, deoarece ample studii efectuate de Universitatea MD Anderson din Texas arata ca intre 5 si 10 procente din cazurile de cancer inregistrate la nivel mondial au ca principala cauza predispozitia genetica.Cu toate acestea, deasemenea, trebuie sa tinem cont de faptul ca 90 la suta din cazurile de cancer pot fi controlate si prevenite de fiecare individ.

Este mult mai bine si mai usor sa previi cancerul decat sa incerci sa lupti impotriva lui atunci cand acesta debuteaza in organism.Daca ati avut in familie suferinzi de cancer, in prezent medicii pot efectua in prezent o serie de teste specifice, in scopul de a afla daca sunteti purtatori de gene modificate, care pot declansa diferite forme de cancer.

Niciodata nu trebuie sa ignorati nici cel mai mic semn de boala, indiferent cat de banal vi se pare.  Aceasta este cheia preventiei, astfel veti putea lua boala din pripa. Cu cat mai repede este descoperita boala, cu atat sansele de vindecare sunt mai mari.

Cheia pentru a fi tot timpul in forma si pentru a va mentine sanatosi este dieta zilnica. Acest obicei banal, va va feri de boli si in special de cancer. Includeti in regimul alimentar zilnic multe legume si fructe, consumati carne cu moderatie, si in special carne slaba, de asemenea consumati cereale integrale.

Tomatele si broccoli, de exemplu, va aduc un aport de anticorpi naturali care lupta impotriva cancerului de prostata la barbati.

 

Comments are closed

Recently Commented