|

Cremele Bio, aliatul impotriva cancerului de piele

Daca ti-ai rezervat o croaziera pentru vara ce urmeaza, in afara granitelor tarii, din lista ta ar fi bine sa nu lipseasca crema de protectie solara compusa din ingrediente biodegradabile. Multi dintre turisti fac greseala sa confunde numele acestei creme cu natura materialelor din care este fabricat recipientul, ceea ce este in totalitate gresit. Cremele bio se diferentiaza fata de cremele traditionale prin faptul ca exclud inca din start posibilitatea inglobarii atator ingrediente chimice intr-o sticluta atat de mica. Tocmai de aceea este considerata “eco friendly”, neafectand viata plantelor si a animalelor in timp ce faceti inot sau scufundari.

In unele destinatii turistice, Mexic de exemplu, produsele obisnuite de protectie solara sunt confiscate. Ingredientele folosite la fabricarea cremelor bio pot varia in functie de producator. La intrebarea “sunt cremele bio la fel de eficiente?”, raspunsul nu poate fi decat DA, de vreme ce majoritatea marilor branduri ofera mai multe produse cu factori de protectie diversi.

Este o realitate aceea conform careia cancerul de piele este cauzat de expunerea la razele UV nocive ale soarelui. Riscul poate fi redus semnificativ in momentul in care aplici corect produsul respectiv pe suprafata pielii.

Intr-o alta ordine de idei, un dermatolog poate recomanda acest produs persoanelor alergice la cremele de protectie solara, sa le spunem, traditionale. O mare problema cu care se confrunta cumparatorul este aceea ca rafturile magazinelor nu au apucat inca sa fie burdusite de creme bio, motiv pentru care va trebui sa cautati pe internet magazine de specialitate. Daca mergeti intr-una din locatiile in care sunt interzise cu desavarsire vechile creme de protectie solara, le puteti achizitiona si de acolo, cu mentiunea ca va vor costa mult mai mult. Nu trebuie decat sa cautati pe eticheta textul cu pricina (crema bio sau “biodegradable”), care va asigura ca¬† aveti de a face cu o crema bio.

Foto: FreeDigitalPhotos.net

Comments are closed

Recently Commented