|

Ciuperca lui Dumnezeu

Subrufescens Agaricus (incorect cunoscuta sub denumirea de Agaricus blazei, sylvaticus Agaricus) este o specie de ciuperci, cunoscuta ca Agaricus Blazei Murill , ciuperci de migdale, sau himematsutake (în japoneza: “printesa matsutake”). Deasemenea mai este denumita si  ABM Agaricus blazei Murill, Cogumelo do Sol – ciuperci de soare, Cogumelo de Deus – ciuperca lui Dumnezeu, Cogumelo de Vida – ciuperci de viata, Himematsutake, Royal Sun Agaricus, Mandelpilz, si ciuperci Almond.

Agaricus Blazei Murill este o specie comestibila cu un gust dulceag si aroma de migdale.Aroma de migdale este data de prezenta benzaldehidei, alcoolului benzilic precum si benzoatului me metil.

Ciupeca lui Dumnezeu este deasemenea cunoscuta ca ciuperca medicament, datorita proprietatilor sale medicinale; potrivit unor  studii consumul acestei ciuperci stimuleaza sistemul imunitar.

Agaricus Blazei Murill (Hime-matsutake) este o specie de ciuperci recent descoperita care a atras atentia oamenilor de stiinta din intreaga lume. Cultivarea artificiala a acestei ciuperci originare din Brazilia a fost realizata pentru prima oara in lume de Iwaide Fungology Institute (fondator fiind Dr. Inosuke Iwaide, profesor la Universitatea din Tokyo) duma mai multe incercari.

Proprietatile curative ale acestei ciuperci in domeniul cancerului au fost prezentate de profesorii Hitoshi Ito si Shimura Keishiro la cea de-s 39-a Adunare Generala a Academiei de Cancer Japoneze, in anul 1980.

Ajutorul in lupta impotriva Cancerului:

Cei mai importanti compusi ai Cipercii lui Dumnezeu par a fi Vitamina B1, B2 precum si un grup de Polizaharide, care se crede ca asigura un boost in stimularea imunitatii. Desi toate ciupercile medicinale contin polizaharide, se pare ca Agaricus contine o cantitate mult mai mare.

Dupa mai multe studii de succes Agaricus a fost folosita ca adjuvant imunitar in tratamentul pacientilor cu HIV din SUA; in Japonia insa, aceste sunt utilizate pe scara larga in tratamentul cancerului. Polizaharidele din compozitia ciupercii activeaza si creste productia de interleukina-1, care, indirect, are functia de a distruge si de a impiedica proliferarea celulelor canceroase.

Comments are closed

Recently Commented