|

Ciocolata ne apara de cancer intestinal

Un studiu amplu realizat de cercetatorii de la Institutul Stiintific si Tehnologic de Alimentatie si Nutritie din Spania a stabilit ca o doza zilnica de ciocolata reduce riscul dezvoltarii cancerului intestinal.

Arma secreta a ciocolatei o reprezinta cantitatea crescuta de antioxidanti naturali continuta de cacao, care face ca metabolismul celular sa fie unul echilibrat.

Bineinteles, acum, ca stim efectele benefice ale ciocolatei, nu trebuie sa cadem in cealalta extrema, consumand cantitati prea mari din acest delicios remediu. Zaharul continut de tabletele de ciocolata poate duce rapid la o dereglare hormonala care ne poate da destul de furca.

Pentru consumul zilnic, indicata ar fi ciocolata amaruie, cu continut de peste 75% masa de cacao.

Alimentele bogate în cacao, care e foarte bogata în polifenoli, au un rol important în combaterea cancerului intestinal”, a declarat doctorul Maria Aribas, citata de Click.

O alimentatie echilibrata, din care sa nu lipseasca doza minima de ciocolata este benefica inclusiv pentru fortificarea sistemului imunitar, este descoperirea cercetatorilor din SUA si Marea Britanie.

Foto: FreeDigitalPhotos.net

Comments are closed

Recently Commented