|

Cancerul pulmonar – Pasi pentru descoperirea tipului de tratament care ti se potriveste

Dupa ce esti diagnosticat cu cancer pulmonar, nu exista indoiala in privinta faptului ca tu deja cauti un leac pentru aceasta boala. Este bine sa nu te agati de primul pe care il gasesti. Cand incerci sa invingi cancerul pulmonar, cea mai buna metoda este intelegerea conditiei tale individuale si apoi gasirea tratamentului care este cel mai potrivit pentru tine. Acest lucru va ajuta la vindecarea acestei boli si va spori sansele tale de supravietuire.

Primul pas

Primul pas pe care trebuie sa il faci in descoperirea tipului de tratament care ti se potriveste este intelegerea particularitatii cazului tau. Evident, doctorul este unul dintre cei mai potriviti oameni cu care poti vorbi despre asta. Dupa ce te va observa si iti va face cateva teste, medicul va putea sa iti faca o descriere detaliata la ce se intampla cu exactitate in organismul tau si in ce stadiu se afla cancerul pulmonar de care suferi. Asculta recomandarile specialistului si poti sa mai cercetezi un pic si singur.

Al doilea pas

Apoi, trebuie sa intelegi optiunile de tratament pe care le ai. Exista operatia, pastilele si terapiile cu radiatii dar si alte metode alternative pentru oamenii care sufera de forme severe de cancer si sunt diagnosticati in stadiile III si IV.

Tratamentul chirurgical:

– Rezectia: consta in eliminarea tumorii sau a celulelor canceroase din plamani.
Lobectomia: consta in indepartarea intregului lob din plaman in vederea eliminarii zonelor afectate de celulele canceroase.
– Pneumonectomia: consta in indepartarea intregului plaman pentru a scadea sansele de reaparitie a cancerului.

Terapii:

– Chimioterapia: consta in medicamente folosite pentru a omori celulele cancerigene.
Radioterapia: este folosita la fel pentru omorarea celulelor cancerigene.

Pentru stadiile III si IV de cancer pulmonar:

– Terapii cu medicamente prestabilite – sunt medicamente ce opres celulele din divizare si opresc si tumoarea din crestere.
– Medicamente nou aparute – sunt rezultatul unor noi teorii ale doctorilor dar care nu sunt inca dovedite ca au vreun efect. Poti incerca, poate leacul cancerului pulmonar va fi nimerit de tine.
– Ingrijirea – cancerul nu mai trebuie tratat si este ingrijit cat mai bine posibil. Poti sa profiti de ultimile luni din viata ta atunci.

Al treilea pas

Dupa operatie si tratament trebuie sa permiti organismului sa se recupereze. Asta va garanta ca tu te vei vindeca cum trebuie. Dupa un tratament intensiv este foarte important sa iti vizitezi doctorul cat mai des. El iti va face diferite teste pentru a se asigura ca boala nu va reapare si ca esti sanatos.

Al patrulea pas

Recuperarea mentala este la fel de importanta ca recuperarea fizica. Daca ai cancer pulmonar poti fi daramat din punt de vedere psihic si este foarte incurajator sa auzi cuvinte de lauda. Poti deasemenea auzi si despre multe cazuri cu final fericit. Daca faci parte dintr-un grup de oameni care te inteleg va fi totul mai usor pentru tine. Familia iti este de mare ajutor deasemenea. Incearca sa ii tii pe toti care te iubesc aproape dupa ce primesti diagnosticul, in timpul operatiei si in timp ce te recuperezi.

Comments are closed

Recently Commented