|

Cancerul pulmonar cu celule scuamoase

Cancerul pulmonar cu celule scuamoase este un neoplasm pulmonar care nu este benign. Mereu se creaza o adevarata disputa cand un pacient este diagnosticat cu acest tip de cancer pulmonar. Cancerul pulmonar cu celule scuamoase este la origine epitelial. Acest tip de neoplasm nu are limite de crestere sau de extindere in lobi sau in plamani.

Acest tip de cancer pulmonar apare de obicei la fumatori si chiar si la fumatorii pasivi care doar petrec timp in aceeasi incapere cu alti fumatori. Semnele si simptomele acestui tip de cancer pulmonar sunt asemanatoare cu cele ale neoplasmului pulmonar sever si sunt: tusea cu sange, dificultati in respiratie si pierderea in greutate.

Cancerul pulmonar cu celule scuamoase este considerat un neoplasm distructiv. Acest lucru inseamna ca acestei boli ii trebuie acordata o atentie sporita prin tratamente si terapii anti cancerigene cum ar fi combinarea mai multor forme terapeutice.

Terapia poate include uzul medicamentelor in intervale de timp fixate si la unii dintre pacientii care sufera de aceasta boala aceste pastile reusesc sa faca fata cu brio. Operatia este deasemenea considerata o terapie dar daca imprastierea cancerul pulmonar are loc pe o suprafata foarte extinsa, operatia devine imposibila.

La multi pacienti, cancerul pulmonar tine sa se extinda si in tesuturi cum ar fi chiar oasele , creerul, inima si rinichii. Daca ne gandim ca afecteaza oasele este logic de ce uneori sunt afectate chiar si mandibula sau oasele capului. Toate acestea sunt locuri ce duc la producerea si extinderea si mai mult a celulelor scuamoase in cazul acestui tip de cancer.

Cancerul pulmonar cu celule scuamoase poate fi descoperit la mai multi doctori care sunt specializati in acest domeniu. Este bine de luat in seama faptul ca aceasta boala se poate manifesta diferit la pacienti diferiti. Sistemul imunitar al pacientului poate fi deja compromis si consumul medicamentelor, chiar si al tratamentelor alternative, poate fi strict interzis din cauza agentilor cancerigeni ce totusi exista in pastile sau in alimente. Pentru un pacient ce sufera de aceasta boala este indicat sa faca numai ceea ce ii sugereaza doctorul.

Este destul de important sa poti tine pasul cu tehnologiile si inventiile ce au loc in acest domeniu. In felul acesta vei afla ce alte lucruri poti face pentru a invinge in lupta cu aceasta forma de cancer. Un tip de tratament in cazul acestei forme de cancer este tratamentul cu implanturi radioactive. Acest tratament inlocuieste operatia. Implanturi radioactive se plaseaza prin intermediul unei operatii in organism si acestea sunt capabile sa emita valuri constante de radiatie. Tratamentul nu poate garanta 100% ca pacientul se va recupera complet dar merita incercat in cazul cancerului pulmonar cu celule scuamoase.

1 Comment for “Cancerul pulmonar cu celule scuamoase”

  1. […] Cancerul pulmonar cu celule scuamoase – Acest tip de cancer pulmonar cu celule mari se dezvolta din celule ce se aliniaza de-a lungul […]

Comments are closed

Recently Commented