|

Cancerul pulmonar cu celule mici-4 teste pentru ce iti pot fi de folos

Exista doua feluri principale de cancerul pulmonar: cancerul pulmonar cu celule mici si cancerul pulmonar cu celule mari. Cancerul cu celule mici este regasit in aproximativ 20% din cazurile celor ce sunt diagnosticati cu cancer la plamani. Este recunoscut din cauza ca este format din celule mici. Acest tip de cancer se dezvolta cand aceste celule incep sa se raspandeasca in organism rapid si incontrolabil.

Exista cateva semne care ne pot indica faptul ca aceasta boala este prezenta in organismul nostru precum: tuse continua, taierea respiratiei, dureri in piept. Daca observati unul din aceste simptome sau credeti din alte motive ca puteti suferi de cancer pulmonar cu celule mici trebuie sa va adresati unui doctor cat de repede puteti.

In acest articol voi explica unele teste ce sunt folosite in diagnosticarea cancerului pulmonar cu celule mici:

1. Examinarea fizica: primul test pe care un doctor ti-l va face este examinarea fizica. Aceasta ii va permite sa iti puna cateva intrebari despre starea ta generala de sanatate si sa analizati impreuna simptomele pe care le ai. O sa te intrebe si despre obiceiurile pe care le ai legate de fumat. Folosind aceste informatii, doctorul poate sa spuna daca ai nevoie sa fi testat mai departe si daca esti suspect de cancer pulmonar cu celule mici.

2. Radiografia pulmonara: daca doctorul tau crede ca ai nevoie de mai multe analize dupa examinarea fizica, el iti pot recomanda o radiografie. Aceasta ii va permite sa vada daca exista anormalitati vizibile in plamani care sa semene cu tumori canceroase.

3. Tomografia computerizata: este inca un test pentru cancerul pulmonar cu celule mici. Tomografia computerizata foloseste multiple raze X ca sa construiasca o fotografie tridimensionala a plamanilor tai. Doctorul poate folosi aceasta fotografie ca sa poata vedea mai bine anormalitatile ce s-au produs in plamanii tai.

4. Bronchoscopia: ii da voie doctorului tau sa priveasca inauntrul cailor tale respiratorii cu ajutorul unu tub mic care are in capat o camera de filmat. Daca gaseste tumori doctorul pot lua chiar si probe de tesut pentru analize. Aceste probe vor fi analizate mai departe si se vor cauta urme de cancer pulmonar cu celule mici.

Desi cancerul pulmonar cu celule mici este o forma rara de cancer, nu poti ignora complet existenta lui. Daca ai o tuse constanta, dureri de piept si observi alte simptome care ti se par suspicioase ar trebui sa vizitezi doctorul si sa ceri niste analize. S-ar putea sa nu fie nimic dar siguranta este foarte importanta in aceste momente.

Acest articol contine informatii generale. Cancerul pulmonar este foarte serios si nu trebuie neglijat sau trecut cu vederea.

Comments are closed

Recently Commented