|

Cancerul, intre mit si realitate

Mit: Se spune ca progresul lent realizat in ceea ce-i priveste pe pacientii diagnosticati cu cancer in stare avansata este o conspiratie a marilor companii farmaceutice. Unele persoane chiar cred ca doctorii pastreaza leacul, astfel incat aceasta adevarata industrie sa prospere datorita banilor stransi de pe urma diferitelor tratamente.

In realitate, nicio persoana rezonabila nu ar putea sa conceapa acest lucru, cu atat mai mult cu cat randurile bolnavilor de cancer se ingroasa si datorita prezentei farmacistilor, asistentelor, medicilor, cu alte cuvinte: a oamenilor din sistem.

 Avand de partea noastra tehnologia, internetul in speta, este de necrezut ca nu stiu ce minte luminata a vremurilor noastre sa lucreze intr-un laborator secret, plasat in cadrul unui buncar eventual, si sa pastreze remediul doar pentru sine si, cel mult, o companie selecta formata din multimiliardari. Cum nici macar internetul nu contine un raspuns elocvent in solutionarea acestei maladii, care a macinat si inca mai macina omenirea, mitul pica inca din start.

Mit: Putem trimite un om pe Luna, o racheta in jurul lui Jupiter, insa nu putem scapa de cancer?

Realitate: Aceasta intrebare releva credinta comuna a oamenilor din lumea intreaga, cea conform careia cancerul e o boala. In esenta, cancerul este un grup de sute de boli. Fiecare in parte are istoricul ei si, tot pe baza acestui principiu, fiecare poate veni ca o urmare a unor circumstante diferite. Nu poti pune la pamant cancerul printr-o simpla lovitura norocoasa. Cu atat mai putin cele cateva tipuri de cancer, despre care am facut vorbire in mod detaliat cu alte ocazii.

In pofida faptului ca au existat progrese spectaculoase in tratarea cancerului si, desi multe persoane inca pot vedea lumina zilei de maine, nu trebuie sa ne hazardam in programarea unei perioade in care aceasta maladie nu va mai prezenta o problema pentru cei suferinzi, iar totul se va solutiona prin intermediul unui simplu vaccin, spre exemplu. Progresul impotriva acestui grup de boli este in continuare agonizant de lent, dar cel mai important e ca totul sa se indrepte in directia cea buna.

Foto: FreeDigitalPhotos.net

Comments are closed

Recently Commented