|

Cancerul de prostata: Chirurgia ca optiune de tratament

Exista o multime de tipuri de cancer in lume, dar cancerul de prostata este, probabil, cel mai comun. Din fericire, acest tip de cancer este tratabil daca este diagnosticat in faza incipienta.

Interventia chirurgicala are scopul de a scoate tesutul canceros din organism. În acest articol vei afla totul despre aceasta alternativa pentru tratarea cancerului de prostata.

Intai de toate, pacientul care urmeaza a fi supus interventiei chirurgicale de extirpare a tumorii canceroase trebuie sa fie constient ca se expune unor serii de riscuri.

Unul dintre riscurile majore la care expus pacientul este lezarea nervilor care controleaza penisul. Acest lucru poate provoca impotenta. Trebuie sa reflectati temeinic asupra acestui lucru, deasemenea e bine sa discutati aceasta problema cu partenerul de viata, fiind o decizie foarte importanta pentru amandoi.

Un alt tip de complicatie care poate aparea in urma operatiei chirurgicale sunt scurgerile urinale. Trebuie stiut ca, de obicei, acest efect secundar dispare in cateva saptamani, dar in unele cazuri poate persista. Veti avea un oarecare control asupra vezicii urinare, dar controlul nu va fi absolut, acest lucru putand sa va puna uneori in situatii jenante.

Operatia de cancer de prostata poate fi foarte dureroasa. Acest lucru va fi resimtit din plin dupa operatie, atunci cand este posibil sa aveti nevoie de sprijin pentru activitatile zilnice. Acest discomfort, insa, nu este atat de mare pe cat ati putea crede, mai ales daca il compari cu viata ta.

Exista o multitudine de tipuri de cancer de prostata si bineinteles diferite tipuri de interventii chirurgicale. Medicul dumneavoastra oncolog va va ajuta si consilia pentru a decide tipul de interventie chirurgicala. De obicei, in urma interventiei chirurgicale, prostata este eliminata din organism, deoarece acesta este cel mai sigur mod in care medicii pot elimina celule canceroase pentru totdeauna. De aceea este foarte important ca boala sa fie diagnosticata  in primul stadiu, inainte de a se extinde la alte organe si tesuturi.

In concluzie, mergeti si efectuati controale regulate, mai ales dupa depasirea varstei de 45 de ani. Este bine de stiut ca, in cazul descoperirii in faza incipienta, cancerul de prostata se poate trata chirurgical, pacientul avand o rata de supravietuire foarte ridicata. Aveti grija de sanatatea dumneavoatra. Medicul va este aliat, nu dusman.

Comments are closed

Recently Commented