|

Cancerul, Ce trebuie sa stim despre aceasta maladie?

Atunci cand vorbim despre cancer, ne referim de fapt la o diviziune scapata de sub control a unui anumit tip ce celule, care grupandu-se alcatuiesc ceea ce este cunoscut drept o tumoare. Insa lucrurile nu se opresc aici. Din masa tumorala alcatuita, in timp se vor putea desprinde mai multe celule, care, la randul lor, vor intra in sange si se vor propaga in restul organismului, dand nastere altor tumori. Acestea din urma poarta numele de metastaze si pot aparea inclusiv in organele invecinate.

Diagnosticarea in cazurile de cancer nu este mereu usoara. Mai intai trebuie sa se determine daca este vorba de cancer propriuzis sau de o alta afectiune. Abia dupa aceea se poate trece la un diagnostic mai amanuntit care sa reliefeze despre ce tip este vorba si care e linia de tratament ce va trebui urmata. Pentru asta se foloseste procedura de biopsie. Mai precis, de la pacient se recolteaza un fragment tisular pe care mai apoi, un medic anatomopatolog il va studia pentru a identifica tipul de tumora existent.

Tratamentul pentru cancer este unul destul de diversificat dar in functie de caz, medicul poate opta pentru o anume linie de tratament despre care el va considera ca va avea un efect maxim. In general este vorba de o medicatie menita sa distruga celulele canceroasa dar si sa previna aparitia altor tumori in organism. In anumite situatii insa, un tratament medicamentos se poate dovedi ineficient iar atunci singura solutie este operatia.

Astfel, tumoarea poate fi extirpata chirurgical fie complet, fie in cea mai mare parte, in functie de localizarea sa. Din pacate, lipsa de tratament si grija pentru astfel de probleme, poate cauza o sosire tarzie a pacientului la medic, atunci cand cancerul este intr-o faza terminala iar tratamentele sunt deja ineficiente. Tocmai de aceea este indicat ca persoanele cu antecendente in familie sau care manifesta simptome specifice, sa se prezinte de urgenta la medic pentru un control amanuntit care sa evidentieze daca este sau nu vorba de cancer.

De exemplu se poate folosi un supliment alimentar de la Calivita,de la cali.ro, pe baza de cartilaj de rechin numit Shark Aid, deoarece se stie ca la rechini nu exista cancer si cartialjul de rechin are efect inhibitor major asupra unui spectru larg de cancere. Calivita nu este singura companie care comercializeaza astfel de produse, dar este un produs cu garantie de la Calivita International.

Comments are closed

Recently Commented