|

Canabisul, tratament pentru Cancer in Anglia

North Manchester General Hospital a primit aprobarea de a testa pe pacientii aflati in faze terminale un medicament derivat din canabis.

Medicamentul, dezvoltat de GW Pharmaceuticals, contine doua din substantele pe care contine canabisul, si anume THC si CBD. Rolul acestuia este de a atenua durerile musculare .

In prezent 8 persoane s-au oferit voluntari pentru a testa noul medicament, in viitor spitalul urmand a recruta inca 32 de persoane.

In functie de rezultatul testelor, exista sansa ca pe viitor canabisul sa fie folosit ca analgezic in fazele terminale ale cancerului pe tot teritoriul Marii Britanii.

Totodata, ample teste au demostrat efectul curativ al canabisului in lupta cu leucemia. Substanta stupefianta a fost modificata astfel incat sa ii cresca capacitatea de lupta impotriva tumorilor, fiind folosit cu real suuces in cazurile de cancer al globulelor albe.

De mentionat ca dozajul trebuie sa fie extrem de bine realizat, personalizat pentru fiecare persoana in parte, dat fiind faptul ca o supradoza ar putea ucide pacientul in loc sa il vindece.

 

Comments are closed

Recently Commented