|

Boala Hodgkin

Boala Hodgkin este unul dintre tipurile de cancer mai putin intalnite la nivel general. Fiind un cancer ce face parte din grupele numite limfoame, el se dezvolta, asa cum ii spune si numele, la nivel limfatic.

Limfoamele de tip Hodgkin sunt mai rar intalnite, asa cum mentionam si mai devreme, insa, datorita importantei acestui tip de cancer, celelalte celule se numesc tocmai limfoane non-Hodgkin.

Avand in vedere ca are legatura pregnanta cu sistemul imunitar al organismului uman, acest tip de cancer devine cu atat mai important, deoarece tratamentele sunt greu de procurat, implicit si destul de scumpe. Cu toate astea, indiferent de factorul financiar, nu ar trebui sa fie un impediment sa se achizitioneze aceste medicamente. Se stie ca sanatatea ar trebui sa fie inainte de toate, doar.

Sistemul limfatic este unul dintre cele mai importante sisteme ale corpului omenesc, avand in vedere ca este in stransa legatura cu sistemul imunitar al corpului omenesc. In aceasta ordine de idei, el chiar face parte din sistemul imunitar. Sistemul imunitar este principalul vinovat atunci cand organismul nostru reactioneaza sau nu in fata bolilor. Astfel, el lupta impotriva bolilor ce ne pot afecta.

Sistemul limfatic include o serie de vase subtiri si foarte subtiri ce seamana destul de mult cu vasele de sange din organismul uman. Acestea transporta limfa ce reprezinta un lichid incolor, destul de subtire ca si consistenta. De asemenea, acesta include celule ce apara organismul in scopul expus mai sus.

Daca vreodata v-ati intrebat ce este cu ganglionii sau nodulii situati la nivel inghinal sau chiar in zona gatului, iata ca acum aveti raspunsul in acest sens. Sistemul limfatic mai este compus de asemenea si din splina, timus, amigdale si maduva rosie, insa, portiuni din stomac intestine si piele se poate spune ca sunt componente viabile ale acestui sistem.

Cancerul se dezvolta la nivel de celula, ceea ce reprezinta unitatea de baza a organismului nostru. Pentru a intelege boala Hodgkin, este imperios a se cunoaste cauzele minore, pentru ca acestea se pot transforma imediat in cauze majore.

In acest caz, se pot produce tumori, si anume tesut aditional de celule de care organismul nostru nu are nevoie. Tumorile de acest fel se pot divide in beningne si maligme, in functie de anumiti factori.

Celulele se divid cu o viteza uluitoare, tocmai de asta, trebuie avut un control absolut asupra bolii pentru ca, de cele mai multe ori, acest tip de cancer duce la deces.

 

Comments are closed

Recently Commented