|

Alimente ce impiedica dezvoltarea unor anumite tipuri de cancer

Cancerul este o crestere anormala a celulelor, acesta provocand daune corpului. Oamenii au mai mult de 10 miliarde de celule in corp, care, cu ochiul liber nu sunt vizibile, doar cu ajutorul microscopului. Cancerul apare in momentul in care celulele incep sa cresca si sa se divida intr-un mod incontrolabil. Un grup de celule ce cresc, poarta denumirea de tumoare.

In general, copii nu sufera de cancer, dar cei care o fac, de obicei, daca primesc tratament, se vindeca. Tratamentele pentru cancer includ: chimioterapia (consista in a primi medicamente administrate intravenos) si radiatia (consista in utilizarea unor unde de energie, ca razele X), acestea distrugand celulele canceroase. De asemenea, se poate recurge la extirparea tumorii, iar in cazul leucemiei, este posibil transplantul de maduva osoasa sau  de celule stem.

Tipuri de cancer ce afecteaza copii:

Leucemia

Leucemia este tipul de cancer cel mai comun la copii, dar putin frecvent. Leucemia afecteaza sangele si organele ce produc sange, ca maduva osoasa. Maduva osoasa este partea centrala a oaselor, acolo fabricandu-se celulele sanguine. Copii care sufera de leucemie, produc mari cantitati de globule albe “anormale” in maduva osoasa.

De obicei, globulele albe lupta impotriva infectiilor, dar cand o persoana are leucemie, acestea nu mai functioneaza cum ar trebui. In loc de-a proteja persoana, aceste globule albe se multiplica incontrolabil, invadand maduva osoasa si impiedicand formarea globulelor albe “normale” capabile de-a lupta impotriva infectiilor.
Celulele rosii (acestea se ocupa de transportarea oxigenului din sange la tesuturile corpului ) si trombocitele (permit coagularea sangelui) sunt afectate si ele de excesul de celule.

Cancerul cerebral

O tumoare cerebrala este un grup sau un set de celule, care cresc de forma “anormala” si se gasesc pe creier. La copii, apare rar, dintr-un total de 73 de milioane de copii si adolescenti din S.U.A, aproximativ 3000 primesc (anual) diagnostic pentru cancerul cerebral.
Cu cat doctorii investigheaza mai mult cancerul, cu atat acestia au sanse mai mari de-a descoperi noi metode de-al distruge si de-a vindeca persoanele ce sufera de aceasta boala.

Alimentele nu vindeca/previn aparitia cancerului, dar pot reduce riscul dezvoltarii altor tipuri de cancer. Se recomanda retetele ce sunt “sarace” in grasimi, fructele si legumele cu fibre.
Alimente recomandate: uleiul de masline, usturoi si ceapa (contin alicina), alge, orez integral, brocoli, capsuni, fructe de padure, fructe seci, mere, pepeni galbeni, miere, peste (omega 3), struguri (contin antioxidanti ca resveratrol), ceai verde (polifenoli) si iaurt. Ai grija de sanatatea ta!

Comments are closed

Recently Commented