|

30% din cazurile de cancer ar putea fi stopate !

Cu o zi inainte de celebrarea Zilei mondiale impotriva cancerului, OMS (Organizatia Mondiala a Sanatatii) a anuntat ca aproximativ 30 de procente din totalul cazurilor de cancer de pe mapamond ar putea fi stopate doar prin schimbarea radicala a stilului de viata.

Un procent destul de ridicat, spunem noi, tinand cont de faptul ca numarul deceselor anuale cauzate de aceasta cumplita maladie depaseste 7.5 milioane.

Principalii factori de risc care trebuie evitati sunt fumatul, cel mai mare factor de risc pentru aparitia cancerului pulmonar, una dintre cele mai letale forme de cancer, obezitatea, lipsa miscarii, lipsa consumului de fructe si legume proaspete, precum si excesul de alcool si poluarea din marile metropole.

De asemenea, OMS mai recomanda in scop profilactic, vaccinarea femeilor impotriva virusului papiloma uman, virus responsabil cu declasarea in organism a cancerului de col uterin, tip de cancer care face ravagii in tarile in curs de dezvoltare, inclusiv Romania inregistrand un trist bilant.

Statisticile Organizatiei Mondiale a Sanatatii arata ca mortalitatea avand ca vinovat cancerul va continua sa creasca in ritm galopant, ajungand in anul 2030 sa depaseasca 13,1 milioane, relateaza Mediafax.

Foto: FreeDigitalPhotos.net

Comments are closed

Recently Commented