|

3 metode simple de prevenire a cancerului

Prevenirea cancerului este mult mai usoara decat ai fi tentat sa crezi la o prima vedere. Cu cateva modificari ale stilului de viata, poti reduce drastic riscul aparitiei acelor tipuri de cancer. Sunt foarte multi factori care au un rol esential in dezvoltarea cancerului, insa vestea buna e ca pot fi evitati pe parcurs.

Fumatul este cel mai semnificativ factor de risc pe care il putem taia de pe lista inca de la bun inceput. Nu este responsabil in mod direct doar de aparitia cancerului pulmonar, contribuind din plin si la aparitia altor boli la fel de periculoase, uneori mortale. Una dintre cele mai bune metode de a evita cancerul este renuntatul la fumat sau evitarea tigarilor, daca nu ai intrat niciodata in contact cu ea. De indata ce vei renunta, si nu este niciodata prea tarziu (!), corpul tau va culege beneficiile unei vieti fara tutun.

Si fumatul pasiv trebuie scos din ecuatie. Vorbim despre momentele in care te vezi pus in situatia de a suporta fumul de tigara venit de la masa de alaturi, asta ca sa va formati o mica idee, caci exemplele sunt multiple. Acest fum contine mai mult de 60 de substante cancerigene cunoscute, care ajuta exponential cancerul sa se dezvolte.

Iesirile pe plaja pot fi placute, dar si periculoase in acelasi timp. Recomandat ar fi sa folosesti o crema de protectie cu factorul aferent pielii tale si sa mergi la medic atunci cand apar iritatii cutanate ce nu pot fi indepartate intr-un timp relativ scurt. Cancerul de piele este o problema reala a zilelor noastre.

Iarasi, consumul de fructe si de legume – RECOMANDAT! Incearca sa te limitezi la grasimi naturale si carne rosie, nu exagera cu cantitatile de alcool consumate si efectueaza din cand in cand exercitiile fizice specifice evitarii aparitiei acestei boli. Alte metode de prevenire: cunoasterea registrului medical al familiei din care faci parte, practicarea sexului protejat, efectuarea vizitelor lunare la medicul de familie si nu numai, etc.

Foto:FreeDigitalPhotos.net

Comments are closed

Recently Commented